Fijne appartementen in Valencia

In Valencia hebben veel Spanjaarden een tweede huis, meestal een appartement. Zijn ze er niet, dan worden ze verhuurd. Je zou het de voorloper van airbnb kunnen noemen, maar hier heb je niet rechtstreeks contact met de eigenaar, maar met een verhuurder. Er zijn meerdere verhuurbedrijven, wij boekten via Valencia Luxury. 

Twee tot twintig personen
Je kunt kiezen uit ruim zeventig appartementen verspreid over de stad: voor twee tot twintig personen. Bijna alle appartementen hebben een balkon of dakterras, strak meubilair en een ruime keuken. Als je het belangrijk vindt dat je precies het appartement krijgt van de foto, dan kun je dat het beste vooraf melden, want soms krijg je een vergelijkbaar appartement of een ander in hetzelfde blok. 

Fietshuur 
Bij aankomst word je persoonlijk welkom geheten door een insider die je alle ins en outs van de stad vertelt. Wij kwamen pas om 22 uur aan en de verhuurder stond netjes met de sleutel te wachten voor de deur. Hij legt uit hoe de jacuzzi werkt, wat de leukste tapasbar van de buurt is en waar je het beste kunt winkelen of lunchen. Ook kun je meteen fietsen bij hem huren. Een aanrader, want Valencia ontwikkelt zich steeds meer als fietsstad. Vooral in het 9 km lange park en langs de boulevard kun je fijn fietsen. 

Valencia Luxury heeft ook appartementen in Barcelona en op Ibiza.  

www.valencialuxury.com