Gastvrij boutique hotel in Middelburg

Wie naar Zeeland gaat, gaat meestal voor het strand. Valt het weer wat tegen, dan wordt het een dagje Middelburg. Maar je kunt het ook omdraaien. Voor een weekendje weg is Middelburg een verrassend leuke bestemming. En met mooi weer ga je natuurlijk ook nog even naar het strand!

Met de komst van het nieuwe Hotel The Roosevelt is er nog meer reden om in Middelburg te blijven. Wij sliepen er begin april. Wat bleek, het hotel was pas twee weken open! Eigenaren Raymonde en Martin waren naar eigen zeggen nog flink in de weer om de puntjes op de i te zetten, maar als gast heb je dat niet in de gaten. Het boutique hotel heeft 28 kamers die allemaal anders zijn ingericht. Modern, maar zeker ook gezellig.

Connecting doors
De persoonlijke en gastvrije houding in het hotel zorgt ervoor dat je je meteen welkom voelt. In de gezellige hotelbar met open haard kun je tot 's avonds laat nog wat drinken. De volgende ochtend kun je hier terecht voor het ontbijt. Het standaard ontbijt zit in de hotelprijs en wordt op een groot bord aan tafel geserveerd. Van verse croissants en warme broodjes tot een gekookt eitje en verse jus. Tegen betaling kun je je ontbijt uitbreiden met een smoothie of champagne en met mooi weer drink je nog een kopje koffie in de hoteltuin.

Midden in het centrum
The Roosevelt is gevestigd in het oude Polderhuis dat ruim tien jaar leeg stond. Hoewel het hotel volledig is gerenoveerd  en een eigentijds inrichting heeft gekregen, zijn ook elementen van vroeger behouden. De lange en brede gangen met uitkijk op de grote binnentuin geven je al snel het gevoel dat je in een kasteel verblijft. De locatie van het hotel is perfect: midden in het centrum, aan de voet van Lange Jan. Na het ontbijt kun je de 270 trappen beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad of de naastgelegen Abdij bezoeken.

Restaurants en andere tips
Het hotel heeft geen restaurant, maar omdat je midden in het centrum bent, zijn er op loopafstand vele restaurantjes te vinden. Raymonde en Martin helpen je graag met zoeken naar een geschikt adres. Ze staan sowieso altijd klaar voor hun gasten en hebben allerlei idee├źn voor een leuke tijd in Middelburg of het huren van een fiets. Dat komt waarschijnlijk omdat ze al jaren B&B Guesthouse 1560 runnen en dus gewend zijn aan mensen over de vloer. Hun enthousiasme en gastvrijheid hebben ze meegenomen naar The Roosevelt, dat daardoor met recht een boutique hotel is geworden. Het hotel dankt zijn naam aan de nauwe band die voormalig president Roosevelt en zijn vrouw Eleanor door hun Zeeuwse voorouders hadden met Middelburg. In de stad is ook de University College Roosevelt gevestigd.

www.hoteltheroosevelt.nl