Nazomeren in Finale Ligure

Wakker worden met uitzicht op de boulevard en de zee. Wie wil dat nou niet? In Hotel San Pietro Palace in Finale Ligure kan het. Van Finale Ligure heb je misschien nog nooit gehoord? Het ligt tussen Nice en Genua aan de Ligurische Kust en is een van mijn favorieten in Italië. Waarom? Omdat er veel Italianen komen, het eten en de koffie er goed zijn en de prijzen veel aangenamer dan aan de Côte d’Azur. 

Aan de Ligurische kust, ook wel Bloemenrivièra genoemd, is het seizoen lang. In maart loop je al zonder jas en in september geniet je hier nog van temperaturen van rond de 25 graden. Prima bestemming dus voor een weekendje weg. Zoek een goedkope vlucht naar Nice, huur een auto en in anderhalf uur rijden ben je er. 

Strandcultuur
De Ligurische kust loopt van Ventimiglia tot aan Genua en telt diverse badplaatsen die – en dat maakt dat het hier nog redelijk authentiek aandoet – ook door Italianen zelf bezocht worden. Mijn favoriet is Finale Ligure. Het is een stuk kleiner dan het verderop en meer bekende Alassio ligt en ook nog wat Italiaanser, omdat hier minder buitenlandse toeristen komen.

Boetiekhotel
Meestal logeren we in een wat hoger gelegen typisch Italiaans familiehotel met zwembad, maar omdat we nu maar met z'n tweeën waren voor het eerst in Hotel San Pietro. Een fijn boetiek hotel, zeer centraal gelegen aan de boulevard, midden in het centrum met een prima ontbijtbuffet en frisse kamers. Het hotel heeft een eigen restaurant, maar net zo makkelijk eet je in een van de vele restaurants in de smalle straatjes achter het hotel. In restaurant Beigisela serveren ze de Italiaanse keuken, voor pizza kun je het beste op de boulevard terecht, zowel tijdens de lunch als ‘s avonds. Verder heeft Finale Ligure een leuke winkelstraat, vele terrassen en de kerk is een bezoekje meer dan waard. Vraag een kamer aan de voorkant, dan kun je vanaf je balkonnetje naar de flanerende Italianen kijken. Wel wat drukker door het verkeer, maar de kamer heeft airco dus je hoeft het raam niet open te zetten.
www.hotelsanpietropalace.it

 

 

 

 

 

mix & match

ook leuk