Comfortabel slapen midden in Mitte

Voor de tweede keer sliep ik begin januari in Hotel Amano en opnieuw beviel het goed. Natuurlijk heb je prachtige 5-sterren hotels, mooie boetiekhotels en hiddengems in Berlijn, maar van een hotel tijdens een citytrip wil je vooral dat het functioneel is, centraal gelegen, niet al te duur en dat je een goed bed en een fijne douche hebt. Hotel Amano voldoet aan alle eisen.

Op de hoek van de Auguststrasse en de Rosenthaler Strasse bevind je je midden in Mitte, in een wijkje bomvol leuke straten, bijzondere winkels, galeries, leuke tentjes voor koffie, ontbijt en lunch en andere restaurants. De wijk is geliefd bij jonge mensen, veel locals die hier wonen werken in de media. Daarnaast ligt het hotel precies tussen twee metrostations waardoor je je heel makkelijk kunt verplaatsen. Ook al zijn taxi’s in Berlijn niet duur, zeker als je met een groepje bent. Van het hotel naar de Kurfürstendamm in West betaal je ca. 13 euro.

Gratis wifi
De 163 kamers in Hotel Amano zijn prima, al vinden sommigen het raar dat de douche met glazen deur midden in de kamer staat. Maar goed hoeveel tijd breng je nu op je kamer door als je in een stad bent? Kies je voor een appartement (M, L of XL) dan heb je een aparte badkamer, een zitje en al naar gelang je voor M, L of XL kiest meer ruimte. De bedden zijn van Duitse kwaliteit, stevig en slapen goed. Daarnaast heeft het hotel een prima ontbijt voor 15 euro (boek je dit meteen bij aankomst dan krijg je 2,50 korting), een leuke bar en gratis wifi. Ook kun je bij de receptie een fiets huren of een Ipod met een stadswandeling. De prijs/kwaliteitverhouding is zeer goed. De vanaf prijs is 70 euro per nacht, voor een standaardkamer. Boek je via de eigen site van het hotel dan krijg je de beste prijs. Hier vind je ook de acties en specials die ze regelmatig hebben.
www.amanogroup.de