In Haarlem slaap je alsof je thuis bent

Lokaal is één van de huidige reistrends. Eten bij locals, slapen bij de mensen thuis en ‘iets bijdragen’ aan de lokale gemeenschap. Dat Haarlems’ eerste boutique hostel Hello I’m Local twee jaar na de opening naadloos in de trend blijkt te passen, is eerder toeval dan een vooruitziende blik. Eigenaresse Saskia Hurd wilde helemaal niet hip zijn; ze creëerde gewoon het hotel waar ze zelf graag zou willen verblijven. 

Armbandjes van Saar
Wat er dan zo lokaal is? Wat niet, kun je beter vragen. Van de producten in de keuken en de woonkamer vol Dutch design tot de buurtkroeg aan de overkant en de diners aan de gracht die Saskia organiseert. Iedereen die er werkt – van de receptie tot housekeeping – is opgegroeid in Haarlem en kent de leuke plekken om naartoe te gaan. Studenten van het Hout- en Meubileringscollege hielpen bij het inrichten van de kamers en lokale creatieven verkopen hun kunstwerken in het hostel, zoals ‘buurmeisje’ Saar, die in het weekend en de vakanties in de keuken helpt en ondertussen ook nog leuke armbandjes maakt.  

In de bedstee
Er zijn twaalf kamers, elk met een eigen thema dat is ontleent aan de Haarlemse of Hollandse geschiedenis. Breng gerust de hele familie of allemaal vrienden mee; er is ruimte genoeg. Slaap met z’n allen in de grote familiekamer met 14 stapelbedden of duik met z’n tweeën in de bedstee. Alle kamers hebben een douche op de kamer, sommige kamers delen een toilet.

En nog een bericht voor de internetaddicts & schermfans: er is geen wifi of televisie op de kamer. Voor wie het niet kan laten, is er wifi in de woonkamer. Maar zeg eerlijk: een spelletje, een boek of een goed gesprek bij de openhaard op de binnenplaats is toch een veel beter idee?

Slapen bij Hello I’m Local kan vanaf 35 euro per persoon. 

www.helloimlocal.com

(foto's: Daan Ruijter)

 

 

 

 

 

mix & match

ook leuk

  1. Koffiebonen en leuke dingen
    www.portrait-haarlem.nl

  2. Lodges en logeren op de Lakens 
    www.kennemerduincampings.nl

  3. De wereld van Jansje
    www.jansje.nl