Ibiza is gewoon een fijn eiland

Ibiza stond nooit op mijn lijstje. Ik dacht vooral aan de clichés. Party, party, drank & drugs en veel te veel toeristen uit Nederland en Engeland. Klopt allemaal. Maar de andere clichés zijn ook waar. Als je buiten de drukte van Ibiza-stad en San Antonio bent, blijft er vooral een prachtig eiland over. Mooie natuur, prachtige baaien, yogalessen, stranden, biorestaurants, fijne woonwinkels en niet te vergeten, de mooiste zonsop- en ondergangen. Ibiza is gewoon een fijn eiland!

Nu was ik er eind september, en dan is het wellicht minder druk dan in het hoogseizoen. En ik ging met 5 vriendinnen, omdat we bedacht hadden dat het leuk was daar te vieren dat we dit jaar allemaal 50 zijn geworden. Dat was heel leuk, maar zeker niet origineel. Overal kom je groepjes vrouwen uit Nederland tegen, allemaal op zoek naar het ware Ibiza-gevoel. Allemaal naadloos passend in de column die Saskia Noort laats schreef in LINDA over vrouwen op Ibiza. Met als titel ‘Eerst naar Ibiza en dan scheiden’. Klopt ook allemaal! Maar ik snap die vrouwen wel. Ibiza is relaxt, het weer is bijna altijd mooi, de stranden zijn fijn, je kunt er lekker winkelen en eten en als je wil jezelf onderdompelen in meditaties, yoga en de hippiecultuur. Of gewoon lekker vet gaan feesten, dat kan natuurlijk ook gewoon!

Auto en villa
Wat je in ieder geval moet doen op Ibiza is een auto huren. Het eiland is klein. Vanuit je standplaats kun je alles in maximaal een uur, anderhalf aanrijden. Je kunt dus elke dag een ander deel van het eiland kiezen, daar alles bekijken, lekker op het strand blijven hangen en dan weer naar huis rijden. De wegen zijn prima, in het noorden is het wat bergachtiger, maar eng is het zeker niet. Met onze twee Opel Corsa's van Sunny Cars kwamen we overal zonder problemen. 

Een eigen huis
Wat je ook moet doen, is in plaats van een hotel of appartement, een eigen huis net buiten de drukte huren. Ibiza zit vol met particuliere huizen die via diverse websites worden verhuurd. De een nog mooier dan de ander. Die van ons was van Homeaway en lag net boven Es Cubells, op 15 minuten rijden van Ibiza-stad, had 3 slaapkamers, 2 badkamers, een grote keuken en woonkamer en een heerlijk terras met 6 ligbedden en een eigen zwembad. Uitzicht: de zee en Formentera. Je zou er de hele dag kunnen blijven, maar dat doe je natuurlijk niet met 6 ‘meiden’.  Dan ga je op pad! Waar je naar toe moet lees je hiernaast  in het bericht 5 x doen op Ibiza.