5x doen op Ibiza

Ibiza is maar een klein eiland, maar er is genoeg te beleven. Waar je ook bent, met een huurauto kun je alles bereiken in maximaal een á anderhalf uur. Het noorden is het rustigst, meest groen en bergachtig. Het zuiden drukker maar nog steeds mooi.

Rondom de twee grotere plaatsen Ibiza-stad en San Antonio is het druk. In de eerste komen vooral Nederlanders, in de tweede de Engelsen. Hier vind je ook het uitgaansleven. Maar als je daar helemaal geen zin in hebt, geen nood, er blijft genoeg leuks over. Ik ging met vijf vriendinnen vieren dat we allemaal in hetzelfde jaar 50 waren geworden, maar ik zou er ook naar toe gaan met manlief om een weekje rond te toeren, te relaxen, lekker eten en van een heerlijke nazomer te genieten. Vijf tips waarmee je altijd goed zit. Lees ook het artikel hiernaast: Ibiza is gewoon een fijn eiland.

1. Cala Benirras
Onze eerste dag begon goed. Van de Hollandse soul coach Fraukje (die op Ibiza Jasmine heet) kregen we yogales op het strand van Cala Benirras. Vlak daarbij heeft ze haar eigen locatie Yoga Mindfullness  Ibiza waar je ook terecht kunt voor yogales of voor een retraite van een hele week. Nou, dat is best een optie voor de volgende keer… Cala Benirras ligt in het noorden en de zondag is een prima dag om daar heen te gaan. In San Juan heb je dan de hippiemarkt. Er zijn er meerdere op het eiland, waarvan Las Dalias de bekendste is. Stel je er niet teveel van voor, het is en blijft toeristisch, maar volgens onze soul coach is die van San Juan de leukste waar ook ‘locals’ nog naar toegaan. Na de hippiemarkt weer snel terug naar Cala Benirras, want op zondag komen daar de hippies met hun trommels en ontstaat er een waar feestje op het strand. Relax!

2. Ibiza-stad
Eivissa, zoals ze hier zeggen, is zeker de moeite waard. De oude stad en de burcht moet je gewoon gezien hebben. Begin bovenaan en wandel naar beneden. Dan kom je vanzelf in het leuke wijkje met restaurants en veel originele winkels. Een soort 9 straatjes in Amsterdam. De grote winkelstraat hebben wij overgeslagen. De Mango, Zara etc  hebben we hier ook en zoveel tijd hadden we nu ook weer niet.

3. Pacha
Een bezoekje aan een club kun je eigenlijk niet overslaan. De Pacha was een veilige keuze met een Flower Power avond op maandag. De show was goed, de entree en de drankjes peperduur, de sfeer gezellig en als 40-plusser loop je echt niet voor gek. Gewoon een keer doen dus. Weet je tenminste waar je kinderen uithangen.

4. Es Vedra
In het zuiden heb je de bekende zoutmeren, het strand van Las Salinas met leuke bars en een lekker muziekje en de prachtige zonsondergang bij de magische rots Es Vedra. Moet je gezien hebben! 

5. Santa Getrudis
Woonwinkels zijn er in overvloed op Ibiza, om al die leuke villa’s in te richten natuurlijk. Maar de Ibiza-stijl is aantrekkelijk en dus zijn deze winkels echt leuk. Een paar, zoals Sluiz, Tanis en Es Cucons La Tienda, vind je in of bij Santa Gertrudis. Dat ligt midden op het eiland en daar kom je al snel langs op een van je tochtjes. In dit plaatsje ook veel leuke restaurants en andere winkels! 

Wat ik nog graag had willen doen, maar vanwege tijdgebrek niet gelukt is, is eten in Aubergine dat op de weg van Santa Gertrudis naar St Miguel ligt. Dat moet dus nog een keer gebeuren, maar ze zeggen hier niet voor niets, als je eenmaal op Ibiza geweest bent, kom je zeker terug. Hasta Luego!