De leukste restaurants in Rotterdam

Het is niet bij te houden. In Rotterdam opent elke week wel een nieuw restaurant, cocktailclub, G&T-bar of lunchtentje. Alles uitproberen is dus niet te doen. Gelukkig hebben we hier in de stad De Buik van Rotterdam.nl die dat wel doet. Op deze site vind je alle restaurants van de stad, allemaal tried & tested. Hieronder de plekken waar ik zelf graag kom. 

1. Tosca 
Tosca vind je aan het Branco-plein in Rotterdam-Noord en is een van mijn favorieten in de stad. De kaart is geïnspireerd op de Mediterrane keuken en wisselt met de week.  Momenteel serveren ze gegrilde broccoli, rode poon uit de oven en walnoot amarettotaart. Wat altijd blijft is een selectie uit de toonbank met heerlijke antipasti en de proeverij van chocolaatjes bij de koffie.  Bij mooi weer is het terras geopend en zit je daar, dan waan je je op een zomeravond in Italië.
Eerste Pijnackerstraat 120b

2. Brasserie van Antwerpen
De Nieuwe Binnenweg wordt steeds gezelliger. Er komen steeds meer leuke winkels en eettentjes.  Brasserie van Antwerpen vind je in het midden van de straat op een klein pleintje.  Je kunt er terecht voor lunch en diner, de kaart is niet uitgebreid maar wisselt vaak. Ook hebben ze een uitgebreide borrelkaart. Gezellig en relaxte sfeer met lekker eten.
Nieuwe Binnenweg  125H

3. Buiten
Tegenover de brasserie zit Buiten, een van de leukste lunchtentjes van de stad. Alles is vers gemaakt, soep, salades en ze hebben heerlijk brood van Menno en zelfgemaakte humus. Daarnaast kun je alle heerlijkheden ook mee naar huis nemen, verkopen ze mooie kookboeken , lekkere thee en heel veel anders leuks. Ik ga dan ook meestal met een volle tas weer naar huis. Je ziet het niet meteen maar ze hebben ook een fijn terras.
Nieuwe Binnenweg 100

4. Guliano
Het maakt niet uit op welke dag je gaat, het is hier bijna altijd druk, maar de lunch op vrijdagmiddag is favoriet bij heel veel Rotterdammers. Hier kom je voor een salade, lekker broodje en een goed glas wijn of de eigengemaakte bistecca, polpetonne en vitello tonnato. Inderdaad, alles Italiaans! Laat je niet afschrikken door de rij buiten, die kopen hun lunch voor onderweg aan het raam.
Meent 31A (ook op de Dennenweg in Den Haag)

5. Bertmans
Ook in Rotterdam-Noord vind je Bertmans. Hier kun je gezond ontbijten, lunchen en borrelen. De kaart is lactosevrij, veelal glutenvrij en ook veggies kunnen hier goed terecht. Op de kaart veel ei, kikkererwten, sapjes, eigengemaakte soepen, salades, alles even lekker, en nee in t geheel niet saai. Ze hebben ook een terras.
Zaagmolenkade 15

6. Deliplein
Op het Deliplein in Katendrecht is bijna alles goed en leuk. De keus is ruim: de beste biefstuk van Rotterdam bij CEO Baas van het Vlees (wel duur), een verrassingsmenu bij de Matroos en het Meisje, pizza bij Bleij en in het nog niet zo lang geopende Ceviche y Maas, inderdaad echte Peruviaanse ceviche. Op zondag kun je brunchen in de Fenix Food Factory, de leukere markthal van Rotterdam en voor koffie ga je naar winkelcafé de Zeeuwse Meisjes.
Delistraat/Sumatraweg

7. Nhow
Met een Aperol of G&T op het terras van Nhow is geen straf. De bar van dit hotel zit op de zevende verdieping en is ook open voor niet hotelgasten. Terwijl je van de zon en je drankje geniet heb je ook nog eens een prachtig zicht op de Erasmusbrug, de haven en het centrum van de stad. Twee vliegen in een klap dus.
Wilhelminakade 137