Goed eten in Antwerpen

Als er één stad is waar je lekker en goed kunt eten, dan is het wel Antwerpen. Eerlijk gezegd rijd ik er graag voor om, of nog beter combineer ik het met een overnachting en wordt het een city break Antwerpen. Hieronder mijn 3 favorieten.

Invincible
Op stip staat Invincible en als je daar heen gaat moet je proberen om aan de bar te zitten, of zoals de Belgen zeggen aan de toog te geraken. Of je nu in het restaurant zit of aan de bar, het eten is even lekker, maar het is zóóó leuk om te zien hoe de koks het eten bereiden. Dat gaat met grote passie en vooral heel hard werken. Ondanks dat is er altijd wel tijd voor een praatje met de gasten.  Op de kaart vooral stoere gerechten, zoals een varkentje of kippetje aan het spit, allemaal aangepast aan het seizoen. Invincible noemt zich wijnrestaurant, dus bij elk gerecht is een goed passende wijn voorradig. De website is summier, het restaurant ligt in het centrum maar in een achteraf straatje. Er komen vooral locals en speciaal ook voor de lunch. Goede tip van een vriend uit Antwerpen. Op zaterdag en zondag gesloten. 
invincible.be

Fiskebar
Nu heb ik net gezegd dat Invincible mijn favoriet is, maar dan doe ik Fiskebar tekort. Maar zou ik in de winter voor het diner naar Invincible gaan, in de zomer voor lunch wordt het absoluut Fiskebar. De naam zegt het al, het is alles vis hier wat de klok slaat, allemaal vers, puur en ecologisch. Hier eet je oesters, garnalenkroketten, vissoep, ceviche, dorade enz. Het summum is de Plateau Royal met oesters, kokkels, venusschelpen, mosselen, kreukels , amandelschelpen, grijze garnalen, langoustines, Noordzeekrab en kreeft. Aangevuld met seizoengroenten, handgesneden friet of quinoa. Ook de wijnen zijn lekker, het merendeel droog en wit. Ook staan een aantal biologische wijnen op de kaart en zelfs wijn uit België. Fiskebar heeft een terras, maar eigenlijk past binnen zitten het beste bij dit restaurant, zeker als ’s zomers de ramen open staan.
fiskebar.be

Den Artist
Heel anders is Den Artist. De kaart bestaat uit veelal Belgische gerechten, zoals witloof in den oven, stoemp van de dag, diverse stoofpotten en niet te missen de huisgemaakte garnaalkrokketten. Of zoals ze het zelf zeggen:  een brasserie waar reclamejongens, horecatijgers, blitse vrouwen, artiesten, studenten, BV’s en ook buurtbewoners verpozing komen zoeken bij een etentje of een drankje. Ontbijten kan er ook. Den Artist vind je op het Zuid. ’s Zomers kun je ook lekker buiten zitten.
www.brasseriedenartist.be

De volgende keer ga ik uitproberen: Non Solo Te, Divin en natuurlijk de nieuwe Mercado, want een beetje stad heeft toch een markthal.