Van biologisch verantwoord tot streetfood

Als er één stad is waar het barst van de restaurants, koffietentjes en biologische ontbijtbakkers dan is het wel Berlijn. Eten kun je echt overal. Hier drie plekken waar wij geweest zijn en die goed bevielen. Curry 61 was een tip van onze gids Alex, de andere twee liggen vlakbij Hotel Amano en komen uit de nieuwe Berlijn-gids van www.timetomomo.com

Ontbijt in Zeit für Brot
Natuurlijk kun je in de meeste hotels ontbijten, maar Berlijn heeft zoveel leuke tentjes waar je goed en gezond kunt ontbijten, dat moet je gewoon meemaken! Vlakbij ons hotel vonden we Zeit für Brot. Verser brood vind je niet, want de bakkerij is achterin de winkel en ze bakken de hele dag door. Behalve brood, hebben ze ook versgebakken (kaneel)broodjes, de heerlijkste taarten en natuurlijk Apfelstrudel niet te vergeten goeie koffie. Ik koos voor de Käseplatter met drie soorten brood. Toen het bord kwam schrok ik wel even… Zoveel brood en kaas voor 1 persoon? Heel schattig krijg je er gewoon een broodzakje bij. Behalve je ontbijt heb je ook meteen je lunch geregeld.
www.zeitfuerbrot.com

Curryworst bij Curry 61
Je kunt Berlijn niet verlaten zonder een curryworst te eten. Nu ben ik doorgaans geen fan van worst en andere snacks, maar na een flinke wandeling in de kou was het een welkome versnapering. De traditionele vind ik de lekkerste. Als je wilt kun je hem met friet bestellen. Je eet een curryworst natuurlijk gewoon op straat, met je handen. De stad heeft legio standjes met curryworst, maar ze zijn niet allemaal even goed. In het Westen heb je Curry 36; in het Oosten, in Mitte, gingen wij naar Curry 61. Een goede tip van onze gids Alex. Qualität die man schmeckt!
Dat zeker!
www.curry61.de

Diner bij Das Lokal
Das Lokal heeft geen website en maar een hele kleine vermelding in de time to momo gids van Berlijn. Toch viel hij me op en toen het restaurant online vele goede aanbevelingen kreeg, besloot ik er te reserveren. Goede keus, want het restaurant is elke avond vol, geliefd bij locals en het eten heel basic en lekker. De kaart wisselt dagelijks, bestaat uit gerechten die passen bij de tijd van het jaar en met producten die op dat moment verkrijgbaar zijn bij de lokale leveranciers. Zo hadden wij kalfszwezerik, hertenbiefstuk, zalm, pasta met mosselen en quiches van quinoa en pastinaak. Ook serveren ze mooie wijnen en een uitgebreide kaasplank. Frisch is in Das Lokal het toverwoord! Geen website dus, maar op lokal-berlin.blogspot.com vind je wel de tijden en een mailadres om te reserveren.